DSC01500 

 

Een goede dag maak je zelf

Zelf ben ik pas gaan nadenken over mijn loopbaan toen een auto-ongeluk een eind maakte aan dat wat zo vanzelfsprekend was, werken en zelfs leven. Jarenlang had ik als directiesecretaresse/officemanager gewerkt, gedetacheerd en projectmatig aan vele fusies en overnames meegewerkt als rechterhand van directies.

 

Na een re-integratietraject ging ik in de commercie werken. Nooit gedacht dat ik dat zou kunnen. Maar dat ging heel goed. Ik kwam er achter dat ik kwaliteiten heb, die ik nooit had ingezet. En andere kwaliteiten leerde ik anders inzetten. Later ben ik accountmanager geworden in de loopbaanbemiddeling. Al snel ging ik ook cliŽnten begeleiden, ik voelde een enorme klik, vooral door mijn overtuiging dat iedereen een toegevoegde waarde kan leveren.

 

Helaas had ik nog altijd lichamelijke klachten. De oplossing vond ik uiteindelijk na een zoektocht van bijna 10 jaar, in de psychosomatische therapie. Deze therapie kijkt naar de oorzaken, ziet lichaam en geest niet als gescheiden, maar als ťťn geheel, waarbij ze over en weer elkaar beÔnvloeden. Ik besefte dat ik de regie over mijn leven was kwijt geraakt, dat herkende ik trouwens ook in sommige van mijn cliŽnten. Zo kreeg ik te maken met (mijn eigen) vitaliteit. Daarom heb ik me hierin dan ook verder verdiept. Lekker in je vel zitten en genoeg energie te hebben om datgene te doen, wat je wilt doen. In kleine stappen heb ik de regie teruggekregen en ben mijn eigen spoor gaan volgen.

Vitaliteit ligt aan de basis van al mijn trajecten. Over mijn zoektocht is een boek verschenen: "Alle therapeuten gehad". 

 

Met het uitkomen van het boek werd het tijd om voor mezelf te beginnen als loopbaanspecialist op het gebied van re-integratie en vitaliteit. Een zeer bewuste en weloverwogen stap. Inmiddels werk ik plezierig en professioneel samen met enkele partners.

Mijn levenservaring stimuleert mij om anderen te helpen, dat doe ik door mijn eigen ervaring in te zetten, maar me ook in de themaís te verdiepen door opleidingen en trainingen te volgen. Omdat de beleving van iedereen is anders, heb ik geleerd hoe ik daar het beste op in kan spelen. Maatwerk dus.

 

In mijn werk ben ik optimistisch, resultaat- en oplossingsgericht, kan ik mensen activeren, geef cliŽnten weer vertrouwen in zichzelf. Samen met de cliŽnt ga ik de zoektocht aan welke mogelijkheden er zijn voor een vitale toekomst: zowel werk als privť en zo veel mogelijk evidenced based. Stap voor stap op weg naar het resultaat. In de samenwerking met cliŽnt en opdrachtgever werk ik op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen, openheid en eerlijkheid. Het zoeken naar je eigen regie, werken en leven vanuit kernwaarden, keuzes durven maken, vereist inzet, lef en vertrouwen. Als je die confrontatie met jezelf durft aan te gaan, kan er een duurzame en bevlogen toekomst tot stand komen.

 

In dat proces ondersteun ik graag. 

 

 

 

 

Loopbaan

 

CarriŤreVita

loopbaanbegeleiding en vitaliteitscoaching

sinds 2016

 

 

 

Mens & Zo

loopbaanadviseur

2011-2015

Nederlandse Starters Unie

accountmanager

2010-2011

Vitae

interim professional management & office support

2007-2010

OAD Groep

directiesecretaresse

2004-2007

Randstad Nederland

gedetacheerd directiesecretaresse

2001-2004

Tebodin

projectassistent

1999-2001

Holec laagspanning

projectassistent

1998

Randstad Nederland

gedetacheerd secretaresse

1994-1997

 

 

Monique is opgenomen in het beroepsregister van de Beroepsorganisatie voor Vitaliteitsprofessionals

 

opleiding

WIA in de praktijk (OSR juridische opleidingen)

Rouw en verlies (Hogeschool Windesheim)

Vitaliteitscoach (Chivo)

Post-hbo leergang Loopbaan- en talentcoaching (Hogeschool Windesheim)

Certificering Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) (Thomas International)

Basis loopbaancoach (LOI)

Mentortraining jongeren

Startend trainer

Effectief communiceren & coŲrdinerend leidinggeven

Notuleren op de laptop

Bedrijfscorrespondentie voor senior secretaresses

Time management

Bedrijfsleider

Management assistent

Office management

Agrarische economie (propedeuse)

VWO

 

 

vrije tijdÖ

 

foto: Michiel van Geloven 

 

 

 

 

carrierevita@xs4all.nl

 

 

laatst gewijzigd op 16 juli 2020